NewsOne, Zik і 112 закрито: проти Тараса Козака та його пулу телеканалів запроваджено санкції

NewsOne, Zik і 112 закрито: проти Тараса Козака та його пулу телеканалів запроваджено санкції

Володимир Зеленський впровадив в дію рішення Ради нацбезпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року про персональні спеціальні економічні обмежувальні заходи проти депутата Ради від "Опозиційної платформи За життя" Тараса Козака та восьми приналежних йому медіа-компаній.

Після слів секретаря РНБО Олексія Данилова, стало відомо, що це питання члени РНБО вирішували письмовим форматом голосування. "З 19 членів ради 17 проголосували за, один утримався, один знаходиться у відрядженні", зазначив Данилов.

Крім самого Козака, як фізичної особи, санкції вводяться проти його компаній ТОВ Аріадна ТВ, ТОВ НОВИЙ ФОРМАТ ТВ, ТОВ ТБ ВИБІР, ТОВ Телерадіокомпанія 112 ТВ, ТОВ Лідер ТВ, ТОВ Партнер ТВ, ТОВ НОВИНИ 24 ГОДИНИ, ТОВ Нові комунікації. Саме ці компанії володіють телеканалами NewsOne, Zik і 112.

Як було зазначено у коментарі на сайті LIGA.net радник голови Офісу президента Михайло Подоляк сказав, що рішення Зеленського проти телеканалів з кола пана Медведчука цілком "очікувано і очевидно".

"Дані телеканали досить активно і часто відкрито використовуються як інструменти чужий іноземної пропаганди в Україні. Вони, на жаль, відверто вже не працюють так, як це повинно бути зі звичайними телевізійними мовниками", сказав Подоляк. Також, за його словами, питання" щодо фінансування зазначених телеканалів. "Тим більше досить вагомі докази по дивним шляхах фінансування даної пропаганди. І додатково надзвичайно каламутна історія з переходу власності на компанії, за якими закріплені відповідні ліцензії", сказав радник глави ОП.

Вікторія Ноздрачова, спеціально для bpress.com.ua