NV відновлює вихід друкованого журналу. Заплановано п’ять номерів

NV відновлює вихід друкованого журналу. Заплановано п’ять номерів

Видання NV відновлює вихід друкованого журналу. Журнал виходитиме у щомісячному форматі. Про це повідомив головний редактор видання Віталій Сич у фейсбуці та у коментарі «Детектору медіа»

Як сказав Віталій Сич «Детектору медіа», наразі заплановано чотири регулярні номери і один спецномер з The Economist наприкінці року у грудні — тобто загалом цього року появиться п’ять випусків журналу.

За його словами, відновлений журнал матиме не 68 сторінок як раніше, а принаймні 128 сторінок. Крім того, журнал буде на склейці, не на скобі. «Тобто все що притаманно щомісячнику», — сказав Сич.

Як написав головний редактор у фейсбуці, новий дизайн, шрифти, концепція, список авторів та інфографіка для журналу вже готові. Крім того, він анонсував, що візуалізація тем інколи здійснюватиметься за допомогою штучного інтелекту.

«Ще з часів Кореспонденту і щотижневого НВ в нас максималістські вимоги до себе по контенту і дизайну. Ми кожний раз робимо це з нуля і нам це подобається», — написав він.

«Я розумію, що аудиторія і гроші вже давно в онлайні, і це вже кілька років становить 90% нашого медіа-бізнесу. Але принт — це вініл. З запахом, естетикою і тактильним відчуттям. Чому б не випустити 5 платівок ще у цьому році», — написав Сич.

За його словами, друкований формат має для нього ще одну перевагу, адже новини в онлайні  це «гігантський потік білого шуму, де треба клікнути на 70 новин і їх проскролити, щоб зрозуміти, цікаво це тобі чи ні». В журналі ж, як каже Сич, білого шуму майже немає, а редактори обрають найцікавіше.

«Щось є справжне у цьому (десь як робити Піноккіо своїми руками) порівняно з перегонами за SEO- та SMM- трафіком», — написав Сич.