Ринок зовнішньої реклами зріс на 21% у першому півріччі 2019 року

Ринок зовнішньої реклами зріс на 21% у першому півріччі 2019 року

За результатами першого півріччя ринок зовнішньої реклами виріс на 21%, порівняно з 2018 року.

Про це повідомляє Індустріальний комітет зовнішньої реклами (ІКЗР) у своєму аналітичному звіті за перше півріччя 2019 року.

У першому півріччі 2019 року провідною категорією рекламодавців у зовнішній рекламі була «Соціальна реклама», до якої зараховують й політичні кампанії: частка цієї категорії склала 20% від обсягу ринку. Незначно поступилася їй «Торгівля» також із часткою 20%. Категорія «Нерухомість» займає 13% ринку у витратах на зовнішню рекламу.

Київ – головне місто рекламного ринку в кількісному, бюджетному та якісному вимірі: на нього припадає 24% від кількості рекламного інвентарю та 39% рекламних бюджетів. На другому місці Одеса з часткою 10% у кількості площин та обсязі бюджетів, далі йдуть Дніпро та Харків.

Провідним форматом рекламних площин залишається рекламний щит, а формат, що найдинамічніше розвивається – скроли. Їхня частка на українському ринку за п’ять років зросла з 2% до 9% у кількості інвентарю, у 2019 році скроли залучили 11% рекламних бюджетів.

За даними ІКЗР, зовнішня реклама, а також ТБ та радіо – медіа канали, що створюють найбільше охоплення в Україні. Позиції інтернету сильні за молодіжними аудиторіями, за загальною аудиторією його охоплення на рівні 80%.

Нагадаємо, за оцінкою експертів компанії «Комунікаційний альянс», у першому півріччі 2019 року ринок радіореклами зріс на 15-17%, порівняно з першим півріччям 2018 року, ринок реклами в пресі залишився майже незмінним.

За матеріалами Детектор Медіа