Колектив «Газети 24» пропонує кандидатуру Олега Іванцова на посаду головреда. 25.10.2007

Колектив «Газети 24», що входить до ТОВ «Медіа Дім», вимагає укласти колективний договір між співзасновниками холдингу та колективом редакції, а також просить акціонерів розглянути питання про затвердження Олега Іванцова головним редактором видання. Відповідного відкритого листа, під яким стоять підписи 118 співробітників газети, отримало керівництво Київської незалежної Медіа-профспілки.
Згідно з документом, звернення було затверджено на загальних зборах редакції «Газети 24» 22 жовтня 2007 року. « Ми занепокоєні ситуацією, що склалася у зв’язку із рішенням головного редактора «Газети 24» Віталія Портникова звільнитися. Колектив редакції підтверджує свою готовність випускати незалежне видання, метою якого є задоволення потреб соціально активних громадян країни в отриманні якісної, перевіреної, цікавої та корисної інформації », - сказано в документі.
На думку трудового колективу, скандал навколо «Газети 24» «завдав шкоди її репутації як об’єктивного, бізнес- та політично незаангажованого видання» та не сприяє «досягненню заявлених цілей». В якості кроків з подолання кризи журналісти пропонують:
1. Призначити виконуючим обов’язки головного редактора «Газети 24» Олега Іванцова.
2. На позачергових зборах акціонерів ВАТ «Медіа Дім» розглянути питання щодо затвердження Олега Іванцова на посаді головного редактора «Газети 24».
Також трудовий колектив вимагає «укласти колективний договір між співзасновниками та редакцією, де чітко прописати принципи редакційної політики, взаємин сторін та засоби розв’язання конфліктних ситуацій». « Колективний договір мусить, на наш погляд, гарантувати редакції відсутність політичної цензури і впливу політичних партій та бізнес-структур, близьких до співзасновників ТОВ «МедіаДім», на зміст «Газети24 », - сказано в документі.
Оригінал звернення надіслано голові ТОВ «Медіа Дім», голові правління ВАТ «ВОК-СТРІМ» Сергію Суханову, а копію - голові Національної комісії із утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при Президентові України Тарасу Петріву.
Нагадаємо, що «Газета 24» виходить з 27 березня 2007 року. Віталій Портников, який очолював видання до 9 жовтня 2007 року, звільнився, звинувативши співзасновників у політичній цензурі.
10 жовтня 2007 року співробітники «Газети 24» заснували осередок Медіа-профспілки, щоб провести переговори з власниками ТОВ «Медіа Дім» і організувати колективні переговори. Станом на сьогодні, в газеті працюють 180 співробітників.